18.6.2012

Treeni-pohdintaa

Kevään ja alkukesän treenit ovat menneet hyvin sekä Merryn että Odessan kanssa. Violan treenailu on ollut katkonaista, tassussa oli kynsi tulehtunut, sitten alkoikin juoksu. Ne muutamat kerrat kun kentälle Violan kanssa pääsimme meni kyllä kivasti, toivotaan että päästäisiin sinne kisakentillekin vielä tämän kesän aikana.

Merry ontui toukokuun lopussa jonkin verran, tämä huomattiin kun tehtiin useampia pidempiä lenkkejä päivässä perättäisinä päivinä. Merry oli selkeästi väsynyt ja vähän halutonkin liikkumaan, myös pientä jäykkyyttä oli havaittavissa alkuun pitkän paikallaan olon jälkeen. Muutama päivä lepoa ja aloitettiin Merrylle antamaan nivelvalmiste Synoquinia. Viikon jälkeen huomattiin jo selkeästi vaikutus, intoa riitti taas ja kummasti askel keveni lenkilläkin. Tätä siis jatketaan ja seurataan tilannetta. Merryhän täyttää tänä vuonna jo 9v. ja on koko ikänsä harrastanut, pientä kulumaa todennäköisesti onkin jo.

Odessan kanssa ollaan tokoiltu ja treenailtu agilitya. Voi kun se oma pää muistaisi, miten nuori Odessa onkaan! Pääasiassa treenit menevät hyvin ja olen koettanut painottaa sitä, että Odessa saa paljon palkkaa ja tekemisessä säilyy ilo. Odessa palkkautuu hyvin leluilla ja agilityssa vauhtia todellakin riittää. Suorastaan pelottaa miten kovaa se meneekään. Olen ihan ihmetellyt miten hyvin Odessa on eri tilanteissa lukenut ohjausta, vaikka toki välillä on aivot narikassakin. Treenailua jatketaan myös tokon osalta syksymmällä, siinä hommassa omistaja on enemmän hukassa =D Ja kentällä neiti tietää, mitä siellä tehdään, ei meinaa nahoissaan pysyä kun menohaluja riittää. Ihana koira!


Ei kommentteja: