21.3.2013

Havannalaisten koulutuspäivä ja tokoilu doboilu sunnuntai

Lauantaina 16.3. Havannalaiset ry järjesti koulutuspäivän Lempäälässä. Paikalla oli luennoimassa ulkomuototuomari Markku Kipinä. Luento oli mielenkiintoinen ja Kipinä oli värikäs luennoitsija. Luennolla tuli paljon asiaa rakenteesta, turkinlaadusta sekä siitä miltä oikeanlainen havannankoira näyttää, miten sen erottaa muista bichon-ryhmän roduista jne. Iltapäivän puolella saimme kuulla luennon turkinhoidosta ja välineistä. Kaiken kaikkiaan päivä oli mielenkiintoinen, herätti ajatuksia ja paljon sieltä sai irti vaikka havaneesin omistajana onkin oltu yli 10 vuotta...Enemmänkin ehkä täsmentyi ja vahvistuivat ne omat ajatukset rodusta.

Sunnuntaina oli taas Odessan toko-vuoro, pari viikkoa taukoa taas edellisistä treeneistä. Paikkamakuu on viime aikoina ollut vähän haastava meille, intoa Odella riittää ja neiti on alkanut vähän vinkua ja olla levoton paikkamakuussa. Siispä lisää palkkaa ennen kuin alkaa levottomaksi ja toistoa toistoa... Uutena asiana meille tehtiin ruutuun lähettämistä, alkuun Odessa tarvitsi käsimerkin käskyn lisäksi, että irrottautuu eteen vaikka nami-targetti ruudussa olikin.

Sunnuntai iltana meillä alkoi Odessan kanssa dobo-kurssi. Seurakaveri Mari vetää I-HAH:laisille oman viiden kerran kurssin koirakoulu Kompassin tiloissa. En pystynyt itse kaikkea tekemään polven takia, mutta ensimmäinen kerta sujui hienosti. Odessa hyppäsi suuren pallon päälle ongelmitta samantien, istui, meni maahan ja seisoi pallon päällä. Ensimmäisen kerran tavoite oli vain saada koira pallon päälle ja hyvin onnistui. Ollaan kyllä normaalin jumppapallon kanssa leikitty, että tassut pallolle ja tasapainotyynynkin kanssa tehty harjoituksia, joten tästä mahdollisesti oli apua asiaan. Rankka tunti, Odessa oli väsähtänyt ja minulla pari seuraavaa päivää lihakset kipeänä. Mutta kivaa oli :)

Tässä vielä linkki doboilun esittelyvideoon: http://koirakoulukompassi.com/dobo.html
Ei kommentteja: