1.9.2013

Agilitya ja agilitya

Agility täyttää taas monta iltaa viikosta, kun syksy alkoi. Parit ensimmäiset kerrat meiltä jäi loman takia omia treenejä väliin, mutta viimeiset kaksi viikkoa onkin treenattu ahkerasti. Violalle riittää kerta viikkoon treenit niin sen mielenkiinto säilyy ja vauhti pysyy yllä. Ilmoitin Violan oman seuran kisoihinkin 7.9. saa nähdä miten käy.

Odessa jaksaa taas treenata vaikka ja kuinka, pitää itse muistaa pitää vaan välipäiviä sen kanssa. Meillä oli kahtena viikkona kolmet treenit peräkkäisinä iltoina, Odessa jaksoi hyvin. Seuraavilla viikoilla ei onneksi ole noin montaa kertaa, niin saa vähän asiat hautua.

Odessan kepit alkavat olla melkeinpä mallillaan, kovin se ei vedätystä kestä mutta sivuttain irtoamista kylläkin aika hyvin. Keppejä pitää treenata enemmän radanosana, kun vauhtia on enemmän niin helposti tulee ohi. Kontaktit takkusivat pitkin kesää, koira hidasti liian aikaisin ja jäi A:n harjalle istumaan -> ei näin! Nyt viime treeneissä Odessa on tullut hienosti ja vauhdilla alasasti ja olen palkannut sen heti siitä lelulla. Jenna C. sanoikin minulle, että olen kovin jyrkästi käskenyt ottaa kontaktin joten voi olla, että Odessa on senkin takia hidastellut.

Parina tiistaina Odessan kanssa ollaan oltu Jenna Caloanderin treeneissä, hän kouluttaa I-HAH:n tiistain kouluttajien ryhmää, keskiviikkoisin meidän omissa treeneissä Emilian koulutuksessa ja kaksi torstaita nyt Juha Ruokosen treeneissä. Jennalle ja Juhalle Odessa taitaa rotuna olla uusi tuttavuus ja ollut positiivinen yllätys. Itse en jotenkin ole osannut luottaa treeneissä koiraan ja ohjannut Odea kuin pikku-koiraa, joka ei onnistu. Pari kertaa viime treeneissä sainkin kuulla, että mikä tässä oli ongelmana kun olen alkuun kauhistellut ettei meiltä onnistu...

Kiva yllätys on itselle ollut, että tietyt ohjauskuviot toimivat Odessan kanssa hyvin, kun minä osaan ne niin koirakin osaa. Odessa on kesän aikana oppinut mukavasti lukemaan ohjausta, tosin välillä se tykittää menemään sinne minne nenä näyttää. Katsotaan jos uskaltautuisimme kisaradallekin tämän vuoden puolella, marraskuussa on I-HAH:n omat kisat joita olen ajatellut meille ensimmäisiksi virallisiksi kisoiksi. Katsotaan, treeniä tarvitaan lisää ja paljon...Etenkin ohjaajalle :)

Alla ratapiirros tiistain Jennan treeneistä. Viola teki puhtaan radan, Odessan kanssa pätkittiin muutamiin osiin.


Ei kommentteja: