11.9.2012

Lomailua - agilitya, uintia ja näyttely

Viimeinen kesälomaviikko pidettiin vk 35, johon mahtui jälleen koiramaista ohjelmaa. Säät suosivat melkein koko viikon ja aurinkokin paistoi useampana päivänä. Koirien kanssa ulkoiltiin oikein urakalla. 
Maanantaina olin siskojen kanssa katsomassa Hartwall areenalla Lady Gagaa ja oli kyllä hieno show. 

Tiistaina sitten oli ensiksi agility-treenit Violan kanssa ja todellakin alkaa homma sujua. Viola on ollut nyt useamman kerran Merryn tilalla ja olen saanut Jennalta todella hyviä vinkkejä. Viola on saanut vauhdin takaisin ja on hieno huomata miten taitava se onkaan. Aivan mahtavaa! Violan treenien jälkeen kiirehdittiin sitten Odessan valmennusryhmän treeneihin Vuokkoset areenalle. Pitkä tauko olikin viime treeneistä, nyt onneksi vähän tiuhemmin tässä syksyllä jatketaan ryhmän kanssa. Treeneissä keskusteltiin millä tasolla 1-5 kukin on koiransa kanssa este-osaamisessa, arvioin että me ollaan tasolla 2-3. Lähes kaikkia esteitä on tehty, paitsi keppejä ja kontakti-esteet on alas-tulovaiheessa. Eli tullaan esimerkiksi puomin alastuloa kokonaan. Keinua ollaan tehty niin, että Odessa paukuttaa keinua itse menemällä siihen sivusta, naksautus ja palkan heitän niin että joutuu tulemaan keinulta pois. Putki, pussi ja hypyt sujuvat hyvin ja vauhtia riittää. Rengasta ollaan tehty muutamia kertoja ja sekin on mennyt ihan hyvin.  

Illan treeneissä tehtiin aluksi kolme aitaa suoraan, tämä sujui Odessalta hyvin kummaltakin puolelta. Palkka tuli aluksi kouluttajalta ja lopuksi heitin sen itse eteenpäin. Tämän jälkeen tehtiin kolmannelle aidalla takaaleikkaus, katsottiin tarkasti missä kohtaa leikataan ja miten koira kääntyy. Olin todella yllättänyt miten hienosti Odessa kääntyi kun leikkasin oikeassa kohdassa ja edelleenkin muistutti, että takaaleikkaus tehdään hyvissä ajoin. Kaiken kaikkiaan oli taas antoisat treenit.

Lomaviikon lopulla kävimme Firantien hiekkakuopilla Tuusulassa koirien kanssa uimassa. Ensiksi teimme lenkin ympäristössä ja lopuksi pääsivät koko porukka uimaan. Vesi tuntui aika viileältä, mutta se ei menoa haitannut. 

Vesikoira

Vkl:na oli tiedossa handleri-kurssi, jonka 1. osan kävimme jo maaliskuussa. Saimme vähän noottia siitä, ettei asioita kauheasti ollut treenattu mutta hyvin muistui mieleen taas. Lauantai-ilta vierähti sitten Odessan pesussa ja sunnuntai-aamuna aikaisin kehän laidalle. Tuomarinkartanoon oli ilmoitettu 14 portugeesia, joista muutama oli poissa. Tuomarina oli Janeiro Francisco Salvador, Portugalista. Eija esitti tällä kertaa Odessan, joka käyttäytyi paljon paremmin kuin vimeksi kehässä. Tuloksena erinomainen ja junnu-luokan voitto, mutta ei SA:ta sillä liikkuminen ei ollut ihan parasta mahdollista. Mutta olen kyllä tyytyväinen, eri ja paljon parempi käytös kuin viime kerroilla. Sunnuntai-iltapäivä vierähti sitten taas handlerikurssilla. 


Andy (T. Orlando), Odessa ja Goljat leikkivät kehän jälkeen






Ei kommentteja: