9.8.2012

Druskininkai, Liettua 2.-6.8.2012

Notte, Väinö, Viola, Mimosa ja Odessa Latviassa
Tyttöjen kesäreissu Liettuaan, 1532km, paljon kokemusta, naurua, hellettä ja loistavia tuloksia. Lähdimme Katjan kanssa ja 5 koiran voimin torstai aamulaivalla kohti Tallinnaa, josta automatka jatkui kohti Liettuan pientä kylpyläkaupunki Druskininkaita. Automatka meni hyvin ja tiet olivat hyvässä kunnossa. Emme montaa kertaa pysähtyneet, sillä halusimme olla hyvissä ajoin illalla hotellilla.

Hotelli osoittatui oikein kivaksi, vaikka ilmastointi olisi ollut plussaa sillä hellettä riitti. Perjantaina hellettä oli +38 astetta, joka todellakin tuntui. Sekä me että koirat olivat aivan puhki näyttelypäivän jälkeen. Ensimmäinen näyttelypäivä meni oikein mukavasti, havaneesit sekä portugeesin eli Odessan ( oli ainoa rotunsa edustaja) arvosteli Belgialainen rouva Liliana De Ridder-Onghena, joka tykästyi kovasti Katjan Väinöön ja Mimosaan. Viola sai eh:n, kun taas Mimosa oli paras narttu, sai luokkasertin ja cacibin sekä N-sertin tullen Liettuan valioksi ja samalla Balttian valioksi! Notte voitti valioluokan, sai luokkasertin ja sijoittui poikansa jälkeen pu2 sijalle vaca:n kera, Väinö korjasi potin olemalla ROP ja nappaamalla itselleen cacibin ja sertin. Odessa esiintyi myös reippaasti, sai hyvän arvostelun ja sai junnu-sertin sekä oli ROP-JUN sekä ROP. Hieno alku!

Odessa viilentymässä kuuman näyttelypäivän jälkeen
Lauantain BIS-2 pari
Lauantaina lämpötila oli "vain" +25 astetta, joka oli oikein sopiva meille. Odessa oli aamulla ensimmäisenä kehässä ja jännitin todella paljon Odessan kehää. Tuomarina oli tiukka Henric Fryckstrand, Ruotsista. Odessa sai oikein hyvän arvostelun, lupaava juniori  :) Odessa sai siis toisen luokka-sertin, oli jälleen ROP-jun sekä ROP. Havaneesit arvosteli lauantaina Cecik Ratibor, Serbiasta. Mimosa veti tänäänkin nartuissa pisimmän korren, ollen paras narttu. Viola sijoittui valioluokassa toiseksi ja paras narttu kisassa kolmanneksi. Vaca meni kauniille nuorelle nartulle Zeralda's Jazz Love:lle, onnea Maija ja Petra! Notte oli tänään ROP, valmistui Liettuan valioksi ja Väinö taas vuorostaan pu2 vaca:n kera joka vahvistuu cacibiksi, jee! Isoissa kehissä Viola ja Notte osallistuivat parikisaan, tuomarina toimi Henric Fryckstrand joka otti meidät heti jatkoon ja sijoitti lopuksi vielä BIS2-pariksi! 9-ryhmän arvosteli Laurent Heinesche, joka poimi upeasti esiintyvän Noten ryhmässä 6. parhaan joukkoo, sijoitusta ei kuitenkaan tullut. 


Notte ROP, tuomari Hans Boelaars
Sunnuntaina lämpötila kohosi taas reilusti yli +30 asteen, vuorossa oli kääpiökoirien erikoisnäyttely ja havaneesit arvosteli Hollantilainen Hans Boelaars. Omista tytöistäni jätin Mimosan pois kehästä sunnuntaina, jotta Violalla olisi paremmat mahdollisuudet sertiin. Pojilla meni taas loistavasti, Notte pu1 ja Väinö pu2, Viola oli ainoa aikuinen narttu ( Liettualaiset koirat eivät olleet paikalla) ja sai onneksi erin ja sertin joten saatiinhan siitä Violastakin uusi Liettuan valio ja samalla Balttian valio! Notte palkittiin ROP:ksi ja Viola oli VSP. Isoissa kehissä Viola ja Notte osallistuivat pari kisaan ja petrasivat lauantaina sijoituksesta hieman sijoittuen upeasti BIS1 pariksi! Upea viikonloppu kaikinpuolin. Tutustuttiin uusiin ihmisiin, joita varmasti tapaa jatkossakin kehien laidoilla.


Erikoisnäyttelyn BIS1-pari

Viola ja NotteEi ollut hullumpi reissu...

Auto oli täynnä, vaikka ylimääräistä tavaraa ei mukana ollutkaanDruskininkai oli todella kaunis kaupunki, puistoa ja istutuksia. Ehdottomasti tänne lähdetään uudestaankin, ihana paikka vaikka kaukana onkin.
Kiitos Katjalle loistavasta matkaseurasta, uusia reisusja odotellessa. Oli aivan mahtavaa! Seuraavaksi suunnataan vähän isommalla porukalla Tallinnaan...Sitä odotellessa!

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Hienoja kuvia ja upea menestys. Tuollaiset reissut kannattaa tehdä kesäiseen aikaan, vaikka kuuma olikin.