28.4.2012

Kesätreenit alkavat

Kesäkausi agility-treenien osalta käynnistyy pian, ensimmäiset agility-treenit Kivikossa on jo olleetkin. Merryn kanssa treenaillaan tiistaisin Jenna Caloanderin opissa kouluttajien treeneissä, odotan mielenkiinnolla mitä treeneissä on luvassa. Ainakin ensimmäisen kerran perusteella, lujaa menemistä eikä koiraa odotella.

Odessan kanssa aloitimme samaisena tiistaina myös alkeis-tokon. Kiva koirakansalainen-pentukurssi päättyi edellisenä sunnuntaina. Odessa on ollut hyvin jalat maassa-tyyppi eikä ihmettele paljoa uusia asioita, mutta kurssi oli meille kyllä hyvä. Sain tehtyä asioita kotonakin ja pieniä vinkkejä eri asioihin. Ja Odessa tykkäsi :) Toko-puoli on itselleni aika tuntematon, joten halusin päästä alkeiskurssille mukaan ja tästä se sitten lähtee. Katsotaan onko meistä joskus kisakentille...

Viola on kilpailevat ryhmässä maanantai-iltaisin. Violan kanssa aloitellaan treenit aika rauhallisesti näin alkuun, jotta kunto saadaan kohdilleen. Toivon, että vauhti olisi säilynyt ja se, ylimääräinen haistelu ja minun rauhoittelu jäänyt pentulaatikkoon. Katsotaan mitä kesäkaudesta tulee, loppukesästä voisi katsoa sitten taas kisakenttiä.

Odessan agilityn alkeiskurssi on taas keskiviikko iltaisin. Alkeisryhmän kouluttaja Emilia on meille entuudestaan tuttu ja tietää millainen höyrypää Odessa on. Talven aikana ollaan treenailtu vähän kontakteilla 2on2off-asentoa, etenemistä aidoilla (rimat maassa tottakai), putkea (tuntuu vetävän puoleensa) sekä erilaisia muita esteitä. Halli- ja kenttäympäristö on Odessalle tuttua, joten uskoisin että alkeet alkavat sujua kivasti.

Pääsimme Odessan kanssa myös mukaan agilityn alueellisen valmennusryhmän toimintaan, ryhmänä meillä on targe team1. Saimme paikan kun seuramme eräs koirakko ei osallistukaan ryhmään. Ensimmäinen tapaaminen oli torstaina 26.5, jossa meille ohjaajille oli piip-kuntotesti. Tässä ryhmässä painotetaan koiran ja ohjaajan yhteistyöhön, opetellaan tunnistamaan koiran viretilat, rakennetaan peruspohjaa, ohjaustekniikan alkeita ja estehakuisuutta. Ohjaajalle taas peruskunnon kohotusta ja monipuolista liikuntaa. Kouluttajana meillä toimii Seppo Savikko ja ryhmä vaikuttaa oikein kivalle. Odotan innolla mitä tuleva vuosi tuo tullessaan ja mitä kaikkea opimme.

Ja jotta nyt ei vapaita iltoja jäisi niin touko-kesäkuun aikana meillä on Mimosan kanssa I-HAH:n rallytoko kurssi :)

Toukokuussa Odessalle on myös tiedossa muutama pentunäyttely, ensimmäisenä Lahti 6.5. Ja kesäkuussa pääsee todennäköisesti havaneidotkin taas kehään.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Täytyy sanoa, ettei sullakaan noita vapaa-ajan ongelmia pääse syntymään, kun lähes joka ilta on jotain koirapuuhaa. Mutta mikäs sen hauskempaa. Tuo on todella mielenkiintoinen tuo alueellinen valmennusjuttu. Muistahan raportoida tietoja blogissakin. Kiinnostaisi lukea, mitä ohjeita ja vinkkejä saatte.
Odelle paljon terveisiä.