5.7.2011

Huh, mikä viikonloppu!

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppu meni meillä raskaissa ja surullisissa tunnelmissa.




Ajelimme perjantaina Kangasniemelle, sillä mummoni hautajaiset olivat lauantaina. Perjantaina kun saavuimme perille oli kaikki ok, myöhemmin illalla kiinnitin huomiota että Mindy ei ole ihan kunnossa. Mindy kuolasi kamalasti ja suussa näytti olevan turvotusta kielen alla. Ajattelin ensiksi, että mahdollisesti joku ampiaisenpisto ja annoin Mindylle kyytabletin. Se ei auttanut juuri mitään ja yö meni vähän väliä herätessä ja valvoessa miten Mindy voi. Lauantai aamuna suussa oli edelleen turvotusta, annoin toisen tabletin ja tilanne kun vaikutti olevan ok, lähdimme hautajaisiin.

Kun palasimme takaisin ja tilanne oli sama kuin aikaisemmin, soitin eläinlääkärille. Ei ollutkaan kovin helppoa päästä Kangasniemellä päivystävälle lääkärille. Lähin pieneläin-päivystys oli melkein 200km päässä! Onneksi paikallinen suuriin eläimiin enemmänkin erikoistunut lääkäri otti kuin ottikin meidät vastaan. Hän ei osannut tilanteeseen erikoisemmin kommentoida, Mindy sai nesteytystä, kipulääkettä ja ab-pistoksen. Tilanne vaikutti olevan hyvä lauantai-iltana, kieli mahtui taas suuhun ja turvotus oli hieman laskenut suussa.

Sunnuntai-aamuna kun heräsin, oli Mindyn kieli turvonnut valtavaksi! Se hengitti raskaasti ja oli hyvin surkeana. Nopeasti tavarat kasaan ja auton nokka kohti Vantaata. Pääsimme hyvin paikalle ja nopeasti sisään Vantaan kaupungin eläinlääkärille. Vietimme päivystyksessä 4h, jonka aikana Mindy rauhoitettiin ja suuta tutkittiin tarkemmin. Kielen alla olevasta turvonneesta kohdasta otettiin näyte, joka viittasi tulehdukseen. Saimme lähetteen tarkempiin tutkimuksiin seuraavaksi päiväksi, Mindy nesteytettiin ja sai uuden ab-pistoksen. Tablettien nieleminen kun oli hieman hankalaa. Sunnuntai-ilta ja maanantai meni hyvin, kielen sekä suun turvotus laski ja Mindy voi paremmin.


Tiistai-aamuna menimme MEVET:ttiin tarkempiin tutkimuksiin selvittelemään mikä kumma siellä suussa oikein vaivaa. Mindy jäi rauhoituksessa lääkäriin, kun lähdin kotiin. Iltapäivällä kävimme hakemassa Mindyn kotiin, diagnoosina sylkirauhastiehyen repeämä ja paha tulehdus. Mindylle oli tehty avanne suuhun estämään turvotusta ja pitkä ab-kuuri tulehdukseen. Nyt tilannette seuraillaan ja parin viikon sisään mennään kontrollikäynnille. Nyt toivotaan, että kuuri auttaa ja Mindy toipuu pian :) Onneksi tällainen diagnoosi, ettei mitään sen vakavempaa!


!


Nyt toipilas makoilee rauhassa ja muut tytöt käyvät säännöllisesti tarkistamassa, että onhan kaikki kunnossa <3


Ai niin, saihan Merrykin kesä-lookin :) Nyt on turkki kätevä kesäloman uinti-reissuja ajatellen :) Merry nuoreni taas vuosia, kun turkki hävisi :)


Jotain hyvääkin! Viikonloppuna Mimosan poika Notte kisaili Hollannissa kv. näyttelyssä upein tuloksin, sert, cacib, rop ja RYP1!! Aivan mahtavaa! Miian Lilli samaisessa näyttelyssä pn2, cacib ja Noten poika Väinö pu2 vasert! Upeita tuloksia, onnittelut Katja, Mika ja Miia!!

Ei kommentteja: